Planificarea Proiectului

Planificarea Proiectului

A. Detalierea activităților proiectului

Orice proiect are nevoie de o detaliere a activităților ce vor sta la baza lui. Pentru a avea aceste detalii trebuie să răspundem la o serie de întrebări:
  • Cum vom finaliza proiectul?
  • Ce resurse sunt necesare?
  • Ce constrângeri avem în evoluția activităților?
  • Cât va dura tot proiectul?
  • De câți muncitori vom avea nevoie?
Toate acestea, cât și multe alte întrebări, le vom detalia într-un grafic de execuție pe care noi îl vom întocmi și tu îl vei aproba.

B. Alocarea resurselor

Încă de la început este foarte important să aflăm care sunt resursele necesare pentru a finaliza ceea ce ți-ai propus. Fără acest lucru s-ar putea să constați pe drum că nu ai cele necesare și durează foarte mult să faci rost de ele. O programare corectă a resurselor salvează foarte mulți bani și timp în cadrul oricărui proiect.

C. Detalierea materialelor necesare

Experiența din șantier ne-a învațat care sunt materialele potrivite pentru fiecare tip de activitate. Propunerile noastre vor fi bazate pe date tehnice, durată de viață și cost adaptate bugetului propus. Experiența ne-a arătat că atunci când am folosit materialul corect sau tehnologia corectă, beneficiile s-au văzut în costurile mici de exploatare și mentenanță.

D. Planul organizării de șantier

Așa cum graficul de lucrări te îndrumă în fiecare pas, așa și o bună organizare a șantierului salvează timp și bani. Orice detaliu este important și trebuie fructificat și optimizat de la planificare.